Amsterdam

Amsterdam, grad slobode i bogate kulture čiji šarm leži u otmjeno-zanimljivo sagrađenim kućama i prepoznatljivim povijesnim kanalima.  Pravi mamac da se posjeti jedan od najzanimljivijih gradova Europe.

Tamo ćete naći niz atrakcija, a jedna od boljih stvari je što se sve može obići bez javnPlane to Amsterdam_putujboljeog prijevoza. No, ukoliko se ipak želite malo provozati najbolje sredstvo je – bicikl za centar grada i naravno neizostavna vožnja brodom.

Obilazak kopnenog dijela najbolje je početi od  glavnog trga Dam. Naći ćete mnoštvo muzeja, od klasičnih do „unikatnih“ kao što su: kuća Anne Frank, Heineken Experience, Muzej dijamanata ili Muzej erotike. S obzirom na svoje poznate kanale nemojte propustiti vožnju brodom koja nudi drugu dimenziju grada. Na kanalima nalazi se oko 2000 kućica-čamaca. A izreka da mačke ne vole vodu nestaje kada vidite Cat-boat 😊

Amsterdam nudi i bogatu gastro ponudu te ukoliko želite isprobati najbolje, sve možete naći na stranici.  Dok ste u razgledavanju primjetit ćete pune i vesele ulice te glazbu na svakom koraku i svako za sebe može nešto ponaći, a ukoliko želite i na koncerte svu ponudu pogledajte na webu.

Umorni ste od razgledavanja? Pravo mjesto za odmor neka bude jedan od mnogih parkova koje Amsterdam nudi. Najpoznatiji i najveći su Vondelpark i Osterpark- pravo mjesto za piknik i predah.