Beč

Grad u srcu Europu poznat po kulturnoj baštini, baroknim dvorcima, skladateljima.

Kada dođete u Beč i ugodno se smjestite otiđite na jednu pravu Sacher tortu, najpoznatiju čokoladnu tortu. Slastičarnica Demel Konditorei osnovana 1786. godine i nosi kraljevsku oznaku. Velike znamenitosti Beča nalaze se u blizini Ringa kao što su zgrada Opere, Gradska vijećnica. Trg koji se nalazi ispred vijećnice zimi je tradicionalni sajam Christkindlmarkt.  Glavni simbol Beč je katedrala Sv. Stjepana iz 12.st. puno znamenitosti koje bi trebali posjetiti, ali to nije jedino što Beč nudi.

Gastro ponuda je  također poznata, zasigurno se čuli za Bečki odrezak i najbolje mjesto da ga probate je restoran Figlmüller. Osim restorana, vidit ćete i razne ulične zalogajnice. Dostupna su razna jela, a svakako posjetite  najstariji gradski štand Leu. Pivnice nisu baš sinonim kad je Beč u pitanju, ali samo zato jer su vinske konobe tu. Tako posjetiti jednu od mnogih zasigurno se isplati kao i neizostavni muzej čokolade, vožnje s kočijom, najstariji zoološki vrt Schönbrunn Zoo.

Razna događanja u Beču stalno se izmjenjuju i ukoliko se odlučite pogledati neku od opera, poslušati nekog skladatelja preko stranice  uvijek možete aktivno pratiti koga i kada poslušati.