Ljubljana

Smještena na rijeci Ljubljanica. Najbolje mjesto za započeti razgledavanje je Prešarnov trg. Odlično mjesto jer s te pozicije se vidi i prelijepi gradski most Tromostovoj koji prikazuje 3 mosta u jednom.  Grad sa puno dvoraca oduševljava, a nezaobilazni je Ljubljanski dvorac.  Do njega možete uspinjačom ili pješice. A kada ste već tamo odite do Razglednog stopa i bacite pogled na cijelu panoramu.

Nakon obilazaka povijesnih dvoraca i mjesta gdje se Napoleon odmarao vratite se u grad i počastite se dobrim šoping. Trgovački centar BTC nudi Vam sve na jednom mjestu. Gastro ponuda je bogata. Tradicionalna jela od mediterana do Alpa mix moderne i tradicionalne kuhinje.  U centru grada nalaze se mnogi slovenski pubovi u kojima se možete odmoriti i  isprobati nešto lokalno. Na stranici nalazi se popis mnogih restorana, pubova, mjesta na kojim možete isprobati okuse Slovenije.

Za ljubitelje klasike i mirnog odmora Ljubljana nudi brojne izložbe jako često i uvijek možete otići pogledati i uživati u djelima. Razne Evente možete potražiti na stranici ukoliko vas zanima što se događa u grada kada ste i Vi tamo.