Rim

„Svi putevi vode u Rim“ poznata izreka koja datira još iz Rimskog carstva. Teško je nabrojati apsolutno sve znamenitosti, građevine, sve fontane, sve ono što sadržava sama pomisao na Rim.

Najbolje da obilazak počnete od Koloseuma, poznati amfiteatar iz 1.st., mjesto gdje su se održavale gladijatorske borbe. Danas svjetska poznata atrakcija koju godišnje posjeti preko 4 mil. ljudi.  Jedini grad koji sadržava državu u sebi- Vatikan. Najvažnije religijsko mjesto na svijetu, a trg Sv. Petra nalazi se na prednjoj strani države i najpoznatija regligijska građevina Bazilika Svetog Petra. Kada ste tu,obratite pozornost na gradnju i Mischelangelova djela i popnite se na vrh kupole da vidite pogled na cijeli Trg Sv. Petra.

Fonta Di Trevi, najpoznatija, najbogatija, najraskošnija fontana na svijetu u koju morate ubaciti novčić jer po legendi onaj koji to napravi- vraća se ponovno u Rim. Ali, nemojte zaboraviti, kupanje u fontani je zabranjeno 😊

Odmor od razgledavanja grada možete potražiti  u restoranima, pizzerijama, trattoriji.Ukoliko volite istraživati i isprobavati nove stvari na stranici možete vidjeli sve restorane, pubove, pizzerije i druga mjesta gdje jesti i koja su najbolje.