@your service

Beti Putujbolje slika

Elizabeta Planinić / prodaja
E:elizabeta@putujbolje.comM: 095 3108 976

„Iskustvo koje sam stekla kao voditeljica korisničkog servisa u adriatica.net-u, voditeljica internet i telefonske prodaje u Generalturistu te Office manager u Travel clubu Radius odlučila sam pretočiti u vlastiti turistički pothvat. Želja mi je bila oformiti mali, ali izuzetno efikasan tim koji će u svakom trenutku biti, kao što stoji u mom potpisu, @your service – vama na usluzi.

Zanimljivo jest, da se nemam formalno obrazovanje za turizam, a upravo to se pokazalo kao ključna stvar u stvaranju pristupa prema klijentima. Što mislim pod time? U teoriji sve izgleda savršeno, dok su u praksi stvari gotovo uvijek drugačije. Ja nisam imala teoriju kao osnovu, već samo intuiciju, empatiju i enormno razumijevanje za klijente. Radeći u gorenavedenim tvrtkama, vrlo brzo sam otkrila svoju strast – pomagati ljudima da odu na godišnji, isplanirati im put i pobrinuti se da bude sve u redu. Brzo sam bila promovirana kao voditelj korisničkog servisa u obje tvrtke, pa sam tako doista ušla u sve pore turizma. Upoznala sam mnoge ljude i kada je došao trenutak da se odvažim na svoj poduzetnički poduhvat, bilo je logično da nastavim suradnju s tim ljudima.

Zašto naziv Putujbolje? Puno veći izazov bio je naziv branda koji će predstavljati razliku u odnosu na ostale putničke agencije. Uz pomoć prijateljice osmilila sam naziv Putuj bolje, jer doista želim da moji klijenti Putuju bolje, I polažem najveći naglasak na iskustvo putovanja. Danas pak klijenti misle da bi se agencija trebala zvati Putuj NAJ bolje.

 

Koje su osnove naše male firme s velikim srcem?

Svjedočila sam „zlatnim vremenima“, kada se doista nije pitalo koliko nešto košta, već je putovanje na Mauricijus ili slične destinacije bilo dio prestiža. Svima koji su godinama radili u takvim uvjetima, danas je teško raditi u turizmu. Agenciju sam otvorila 2012. godine, kada je recesija bila najčešći argument da netko ne putuje. To je bio veliki izazov, i dan danas trebate puno više osim dozvole za rad. Potrebna je etika, moral, znanje, iskustvo i domišljatost. Naučila sam da ono što privlači i zadržava klijente, jest upravo ta etika, odnosno kako se ophodimo u situacijama kada su ljudi doista ugroženi. Primjerice, što sve činimo da ih izbavimo iz, uvjetno rečeno, zatočeništva u zračnim lukama, kada eruptira vulkan, kada avion pobjegne ili kasni, kada vam odbiju rezervaciju na recepciji… Razmišljamo li u tim trenucima što možemo učiniti za klijente ili što ne možemo učiniti? Ja sam odlučila govoriti što mogu učiniti za svoje klijente i, srećom, oni to prepoznaju. Dakle, odgovor na pitanje jest: razvoj spada u strateški odabir na koji način će netko promovirati posao, na količinu ili na kvalitetu. Odlučila sam se za kvalitetu. Za sada sam samo ja zaposlena, ali ne zadugo; svojim primjerom pokazujem da je čak i velikim klijentima bitan ovakav pristup – briga uz profesionalizam.

 

Malo o cijenama – moj osvrt nakon 4 godine. Doista imamo konkurentne cijene ali da li je, I smije li biti cijena (jedino) važna?

Klijenti misle da je cijena važna, sve dok cijena ne postane najmanje važna. Svakodnevno sam u situaciji kada me se uspoređuje s „50kn povoljnijom ponudom“, a zapravo je to igra riječi jer je cijena „od“. Međutim, iskustvo mi kaže da je doista svima bitno kada ih netko s druge strane razumije, prati, shvaća i rješava sve moguće izazove. Radimo kontinuirano ponuditi što bolje uvjete klijentima, pratite nas.

SELL, SELL, SELL   ATTRACT!
Customer service_Putujbolje

Prodaja je sve, sve je prodaja. Da li je bitno prodati klijentu Ili privlačiti klijente?Za mene nema dvojbe, privlačiti klijente primjerom je jedini ispravan način, I gdje me to dovelo?

19.11.2015. na svjetski dan poduzetnica, proglašena sam za Mikro poduzetnicu godine za oba businessa Putujbolje I Čuvar sjećanja. Dodjela nagrada bila je u organizaciji Women in Adria, Hrvatske Gospodarske Komore I Razvojne Agencije.

Nama se dá ovo

Prijedlog ruta avionskih karata, raspon cijena, uvid u povlaštene tarife, dostupni su vam savjeti iz prve ruke, 24/7/365, pratimo vas prije za vrijeme i nakon puta. Kartica sobe u ruci, miris čiste sobe, kreveti koji su iz mog iskustva uvijek udobni za spavanje, ogrtači koji spremno čekaju da se ušuškamo u njih, prekrasan pogled s terase a ako ste naš gost onda i welcome card na jastuku s persolaniliziranom porukom i željom za ugodnim boravkom. Neću vam reći da ćete se osjećate kao kod doma, već ćete se osjećati kraljevski.. jednostavno, meni se dá sve ovo :)

 

Zašto baš Putujbolje? Saznajte o posebnosti našeg rada i pristupa na: http://putujbolje.com/zasto-bas-putujbolje/

Elizabeta Planinić
@your service
e-mail:
elizabeta@putujbolje.com
mob: 0953108976
tel: 01 5390 918
web:www.putujbolje.com
skype: beti_planinic
Facebook: https://www.facebook.com/putujbolje