Lisabon

Glavni grad Portugala, a po mnogima i jedan od najljepših gradova Europe. Raskošni trg, neobične i uske ulice, mali tramvaji, gastro ponuda, noćni život sve to morate doživjeti kada dođete u Lisabon.

 

U centru grada naići ćete na neobično male tramvaje i kao takvi predstavljaju atrakciju grada. Provozajte s njim i dođite do četvrti Belem, odnosno  mjesto gdje možete vidjeti kako se rijeka ulijeva u ocean. Predivni spomenici će vas svakako oduševiti. Slastičarnica iz 1837.  Casa Pasteis de Belem, gdje se kolači još rade po originalnim receptima. Ako je u jednom trenutku ugledate most 25. travnja pomislit ćete da ste u San Franciscu jer upravo most Golden Gate je bio inspiraciju za izgradnju portugalskog „Golden Gate“ most odnosno most 25.travnja.

Tradicionalna gastro ponuda je prava mediteranska i jednostavno morate sve isprobati. A da bi uvijek znali gdje jesti i što se novo otvara i nudi uvijek možete pogledati ovdje.

Uvijek aktivni grad nudi puno toga za zabavu. Mnoštvo trgova, spomenika, prekrasnih uskih ulica, zelenih površina, sve je to Lisabon. Zadivljujuća priroda i gdje god krenuli naići ćete na nešto vrijedno i poučno i zasigurno se vratiti kući puni novih saznanja.