Venecija

Još jedan romantični grad čiji su šarm i ljepota sagrađeni na preko 118 otoka i još 170 njih omeđeni i povezana s 350 mostova. Predivna Venecija je jedna prava znamenitost.

Počevši od Canala Grande, najduljim kanalom naći ćete se na najpoznatijem mostu Ponte Di Rialto na kojem se nalaze glavni vezovi za gondole-simbol Venecije.  Tu se nalaze i neke od najpoznatijih palača kao što su Casa  Casa d’Oro, Casa Rezzonico i Palazzo Grassi.  Tu se nalazi i crkva Santa Maria della Salute i most Uzdaha. U  blizini, nalazi se Palazzo Ducale, nekadašnje sjedište mletačke vlade.

Što se vožnje tiče, neizostavna je vožnja gondola, a tu još i vodeni busevi, kopneni autobusi. Kako su gondole simbol Venecije, nemojte propustiti priliku da se provozate.  Najb20171007_162303olja mjesta za popiti kavu, nešto pojesti i/ili uzeti predah donosimo na stranici Venecije.

Venecija je odličan izbor za malo vikend putovanje i da si uzmete predah od obveza. Kada dolazite kratko odnosno jednodnevno putovanje, imajte na umu da stvari možete ostaviti kako Vam ne bi smetale. Mjesta na kojima to možete napraviti su  kolodvoru Santa Lucia te na Piazzale Roma.