Miles and so much more – you deserve that extra mile!

Svaki putnik ima svoj razlog za putovanje – bila to puka želja za otkrivanjem novih destinacija, bilo to zbog poslovnih sastanaka ili kongresa – u svakom slučaju, zadnje što putnik u euforiji i silini zbivanja samog putovanja želi jest još voditi brigu i o administrativnoj strani plana puta. Tu nastupamo mi jer je svaki naš putnik naša dragocjenost, a njegova komocija za vrijeme putovanja naš glavni prioritet.

Pri svakom putovanju može doći do neočekivanih situacija i tu je bitno da se najprije konzultirate s nama kako ne biste ostali zakinuti u određenim situacijama. Tako se nedavno dogodilo da je jedna naša klijentica putovala u SAD te je uz smještaj preko nas rezervirala te uplatila i uslugu za rent-a-car. Sve je bilo unaprijed potvrđeno i dogovoreno, ona je samo trebala krenuti na put. Međutim, kada je naša klijentica na kraju svog putovanja vraćala auto rent-a-car firmi od koje smo unajmili auto, oni su joj još naknadno teretili karticu za nekakvih nespomenutih i nedefiniranih 70 $.

U ovoj situaciji se ona, nakon što je morala platiti tu dodatnu nedefiniranu naknadu, po povratku javila nama kako bi nam prenijela svoja pozitivna iskustva s putovanja, osim tog zadnjeg trenutka i nejasnoće oko dodatne naplate.

Mi smo tu komotno mogli reći da to nije do nas i da smo mi svoj dio odradili, ali naš dio posla nikada ne završava u trenutku kada mi Vama pošaljemo račun, a nama sjedne Vaša uplata. Naprotiv, naša usluga je završena tek onda kada se Vi možete zadovoljni zavaliti u svoju fotelju kod kuće i opušteno prepričavati svojim najbližima doživljaje sa svog putovanja.

Nismo počeli kopati po općim uvjetima poslovanja kako bismo se ogradili od ove situacije već smo počeli poduzimati sve što je bilo u našoj moći, a to je bilo zivkanje više poslovnica i same službe za korisnike u 11 sati navečer zbog vremenske razlike (nakon 3 poslana mail-a na koja nismo dobili odgovor). Nakon što su naš poziv prosljeđivali od jednog nadređenog do drugog ‘nadređenijeg’ jer nitko nije znao dati konkretan odgovor na naš upit o dodatnoj naplati, nakon nekih pola sata zivkanja, uspjeli smo doći do odgovora. Radilo se o slijedećem – u trenutku kada smo mi rezervirali i potvrdili najam željenog automobila za našu klijenticu, cijena koja nam je bila ponuđena u tom trenutku je bila s određenim popustom, no njima se pri krajnjoj naplati taj popust nije prikazao pa su oni greškom obračunali našoj klijentici po povratku taj dio iznosa za koji je zapravo konačan iznos (kojeg je ona već unaprijed u potpunosti uplatila) bio umanjen, te su joj u konačnici uz velike isprike vratili novac nazad na račun.

 

To je taj ‘extra mile’ kojeg svaki naš putnik zaslužuje. 😊

 

Čitamo se!

@your service

Putujbolje team