„Koliko Vam pomaže kad dobijete odgovor – nema problema, kako Vi želite?“

Sve je puno lakše kada znamo koje letove, avio kompanije i hotelske lance preferira naš nadređeni. Međutim, što kad ne raspolažete tim dragocjenim informacijama?

Prirodno je za očekivati da se u ovim vremenima, pogotovo kad se radi o proizvodnim djelatnostima koje moraju otvarati nova tržišta, putuje u nove destinacije o kojima nemate prethodnih iskustava.

Bilo bi sasvim čudno da ne osjećate strah, dok se istovremeno pitate: „ Je li možda za tu zemlju potrebna viza? Koliko košta? Kako je nabaviti, koliko dugo treba vrijediti putovnica od datuma ulaska u tu zemlju…“ Toliko toga treba znati! Uspješnost putovanja ovisi o vrstama informacija koje, ponekad, rijetko tko zna. Jeste li, primjerice, znali da s pečatom Izraela nije moguće ući u Ujedinjene Arapske Emirate čak i ako putnik ima avionsku kartu i rezervaciju smještaja? Naravno, ovo je situacija koju nitko ne priželjkuje.

Postavlja se pitanje biste li Vi to sve trebali znati, osim ako se ne radi o utaživanju vlastite znatiželje i njegovanju opće kulture? Odgovor je jednostavan – o ovim stvarima treba voditi brigu Vaš PTA (personal travel agent) jer umjesto da trošite vrijeme na pronalaženje ovakvih informacija Vaš je glavni zadatak briga o uspješnom funkcioniranju ureda.

Valja napomenuti da mnogo konzularnih predstavništva izvan Hrvatske radi sa skraćenim radnim vremenom, pa postoji mogućnost da čak i uz najbolju dobru volju, ne saznate potrebne informacije.

Mnogo turističkih agencija posreduje u ishođenju viza, stoga nemojte oklijevati angažirati ih i za tu uslugu. U prethodnim tekstovima sam isticala koje odlike i stavovi krase odličnog PTA koji će Vam, kad pošaljete upit za određenu destinaciju, odmah pojasniti treba li Vam za nju viza i kakav je postupak njezina dobivanja. Ukoliko ne dobijete inicijalne informacije, za pretpostaviti je da ćete sav posao organizacije putovanja i stres koji donosi morati ponijeti na vlastitim leđima.

Pitanje: Pita li liječnik nakon što sasluša simptome pacijenta: „Kako želite biti liječeni? Želite možda tablete ili da Vas hospitaliziramo?“

Ovo zasigurno nije scenarij koji si itko zamišlja, a još manje priželjkuje za sebe ili svoje bližnje. Posjećujemo liječnika s punim povjerenjem u njegovo znanje i stručnost te prihvaćamo njegove naputke.

Primjenjeno u turizmu, biste li bili zadovoljniji i u konačnici zahvalniji kada bi Vam vaš PTA bez daljenjeg pojašnjenja samo rekao: „Nema problema, postupit ćemo kako Vi želite, rezervirat ćemo najpovoljniju avionsku kartu primjerice za Bukurešt.“

No, što znači najjeftinija avionska karta? Možda ona koja ide preko Istanbula i koja Vam garantira 12 dugih i napornih sati na putu od Zagreba do Bukurešta? Je li razlika od 250 HRK vrijedna te muke?

Vjerujem da biste cijenili kada bi vam vaš PTA rekao: „Najpovoljnija cijena koju možemo ponuditi iznosi XY HRK međutim ne sugeriram istu jer se putuje 12 sati, dok za svega 250 HRK više, možete stići u Bukurešt za svega 5 sati.“

U takvim trenucima još uvijek je prihvatljivo da PTA postupi onako kako klijent želi, pod uvjetom da je klijent upozoren i da mu je predloženo bolje rješenje

No, postoje trenuci kad znanje i stručnost PTA postaje krucijalno i predstavlja jedini način rješenja situacije. Jer, zamislite situaciju u kojoj štrajka avio prijevoznik ili osoblje u zračnoj luci, kad su opcije limitirane, a putnici zbunjeni od kaosa, količine ljudi i silne želje da se izvuku iz nimalo ugodne situacije, a Vaš Vam PTA samo kaže: „Nema problema, postupiti ćemo kako Vi želite.“

To je trenutak istine, jedino prihvatljivo rješenje je rezultat iskustva, stručnosti i umješnosti Vašeg PTA, njegov zadaća je da Vam da točne naputke kako treba postupiti u takvim situacijama jer što dulje vrijeme odmiče, šanse da se pojavi rješenje su sve manje.

Rješenje će se pojaviti samo ako je putnik informiran i educiran o svojim pravima kao putnik i ako je PTA napravio doslovce sve u svojoj moći da nađe rješenje i da točan naputak svom klijentu.

To su trenuci kada se, uz dužno poštovanje svih želja, mora postupiti u najboljoj vjeri prema naputcima svog PTA.

Naravno, ne zaboravimo da je ovo situacija u kojoj je Vaš PTA dostupan u svako vrijeme, svaki dan, od 0 do 24. U slučaju da Vam se dogodilo nešto slično opisanom, a Vaš PTA nije bio dostupan, vrijeme je da razmislite o pronalasku nekog novog, nekog tko želi, može i, što je najvažnije, hoće prevrnuti za Vas svaki kamenčić, neovisno o tome je li najmanji ili najveći.

Putovanje mora biti sredstvo za ostvarenje cilja, a ne stres i prepreka poslovanju, kako za onog koji putuje, također i za onog koji organizira, stoga, putujte bolje!

Elizabeta Planinić
@your service
e-mail:elizabeta@putujbolje.com
mob: 0953108976
tel: 016382899
web: www.putujbolje.com
skype: beti_planinic